Tips voor de gebruiker

  • Krijgt u bericht dat een nota van het eigen risico van de ziektekosten op bijv. de 15e van deze maand geïncasseerd wordt en wilt u dit zichtbaar maken in het budgetplan en de liquiditeitsprognose, maak dan een budgetpost voor dit bedrag en doe dit niet als eenmalige uitgave op de 15e van de maand, maar maak er maandelijkse budgetpost van met als begindatum de 1e van deze maand en als einddatum de laatste dag van deze maand. Bij Prognose kiest u dan voor een betaling op elke 15e van de maand. Op deze manier wordt de uitgave zichtbaar in de liquiditeitsprognose en is deze ook nog aan deze budgetpost toe te wijzen als deze een of enkele dagen eerder of later geïncasseerd wordt dan de 15e.
  • Gebruik het rapport ‘vermogenscheck’, ter voorbereiding op de bijzondere bijstandsaanvragen voor bewindvoerderskosten voor het nieuwe jaar. Op die manier kun je snel zien of cliënt teveel vermogen op zijn of haar rekening heeft staan.
  • Om eenvoudig te kunnen controleren of u voor elke cliënt een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten kunt u bij Rapporten – Overige rapporten – Verzekeringen zoeken naar Dossiers zonder rubriek voor de Aansprakelijkheidsverzekering. U krijgt dan een overzicht met alle cliënten waarbij deze verzekering ontbreekt.
  • Is een cliënt aangemeld bij het Zorginstituut vul dan, naast een budgetpost met de wanbetalerspremie, toch de ziektekostenverzekering in voor het budgetplan. Als u dit doet met € 0,00 houdt u uw budgetplan kloppend, maar is toch eenvoudig te zien in de rubriek Verzekeringen via welke verzekeraar de cliënt verzekerd is voor de ziektekosten.